Ελληνική Ιστοσελίδα English Web Site
Γραφείο Τύπου Χάρτης Ιστού Υπηρεσίες

Ανθρώπινο Δίκτυο ΚτΠ
e-Ακτιβιστές


Το Ανθρώπινο Δίκτυο της Κοινωνίας της Πληροφορίας e-Ακτιβιστές σχεδιάστηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. "ΚτΠ", το 2004. Στην ευρωπαϊκή κοινωνία της γνώσης βασική προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση είναι η συμμετοχή του πολίτη.


Στόχος του είναι η δημιουργία κοινότητας στελεχών και πολιτών με γνώσεις, απόψεις, ενδιαφέροντα και ψηφιακές δεξιότητες, που δυνητικά μπορούν να αξιοποιηθούν κατά την υλοποίηση του αντίστοιχου Επιχειρησιακού Προγράμματος στην Ελλάδα.

Το Ανθρώπινο Δίκτυο δεν αφορά μόνο στελέχη με επιστημονική κατάρτιση στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), αλλά εστιάζεται κυρίως στην κινητοποίηση όσων χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, έχουν βασικές δεξιότητες σε ΤΠΕ και τις αξιοποιούν καθημερινά σε διαφορετικούς τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας (επιχειρηματίες, στελέχη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ερευνητές, μαθητές), με κύριο μέλημα την περιφέρεια, ώστε να αναδειχθούν πρωτοβουλίες που αξιοποιούν συμπληρωματικά τις προσωπικές δυνατότητες.

Συμμετέχοντας κανείς στους e-Ακτιβιστές μπορεί να δραστηριοποιηθεί έμμεσα ή άμεσα στις δράσεις της Κοινωνίας της Πληροφορίας, με τρόπους που ταιριάζουν στις δικές του προτεραιότητες και σύμφωνα με τη δική του διαθεσιμότητα. Με τη  συμμετοχή στο Δίκτυο το μέλος εξασφαλίζει άμεση ενημέρωση:
  • Για το Ε.Π. "ΚτΠ".
  • Για θέματα διεθνούς επικαιρότητας στον τομέα της ΚτΠ.
  • Για βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης των ΤΠΕ σε επί μέρους παραγωγικές δραστηριότητες.
Μέσα από το Δίκτυο παρέχεται στα μέλη η ευκαιρία  διαβούλευσης με την ευρύτερη δημόσια διοίκηση για θέματα πολιτικής της ΚτΠ και εφαρμογών της στην καθημερινότητα του πολίτη. Ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στα μέλη για συμμετοχή σε δράσεις και έργα του προγράμματος και από κοινού ανάπτυξης πρωτοβουλιών, μέσω των ειδικών θεματικών συζητήσεων.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και τα στοιχεία προστατεύονται με βάση το σχετικό νομικό πλαίσιο.


Ειδήσεις Ε.Π.
  (1/2/2011) Δημόσια διαβούλευση έργου από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ
Το Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε. (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) ενημερώνει για την έναρξη δημόσιας δι ...
  (1/2/2011) Δημόσια διαβούλευση έργου από την ΓΓΠΣ
Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θέτει σε δημόσια διαβούλευση την προ ...

Εκδηλώσεις ΚτΠ
Συχνές Ερωτήσεις
Βρείτε την απάντηση που ζητάτε ψάχνοντας στον κατάλογο με τις πιο συνηθισμένες ε ...

e-Βιβλιοθήκη
 Ευρετήριο Διαβουλεύσεων
 Ευρετήριο Προκηρύξεων
 Ευρετήριο Προσκλήσεων
 Ευρετήριο Μελετών
 Ευρετήριο Επιχειρησιακών Σχεδίων
 Ευρετήριο Θεσμικού Πλαισίου
 Οδηγοί & Υποδείγματα
 Περιοδικό Infosoc

   Ταυτότητα   :   Προσβασιμότητα   :   Χάρτης Ιστού   :  Όροι Χρήσης   :  Επισκεψιμότητα Κόμβου  
Level Double-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0 Κοινωνία της Πληροφορίας ©2005 Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης Ευρωπαϊκή Επιτροπή