Ελληνική Ιστοσελίδα English Web Site
Γραφείο Τύπου Χάρτης Ιστού Υπηρεσίες
Ειδήσεις ΚτΠ
Mπορείτε να αναζητήσετε και να διαβάσετε τις ειδήσεις που αφορούν ευρύτερα τις εξελίξεις για την ανάπτυξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από την λίστα και να ενημερωθείτε για τις ειδήσεις στην Ελλάδα και τον Διεθνή χώρο, αλλά και τις ειδήσεις που αφορούν ανακοινώσεις και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Περιεχόμενα
Το ενδιαφέρον των πολιτών για την ενημέρωση τους μέσω Internet ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Στο 12ο Info-ComWorld, ο Ε.Γ. Ψηφιακού Σχεδιασμού, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος παρουσίασε το πλάνο της Ειδικής Γραμματείας για την δημιουργία Δημόσιων Κέντρων Δεδομένων και την επιλογή του computing cloud ως βασική υποδομή για το δημόσιο.

Υπογράφηκε η επίσημη συμφωνία για επέκταση του πλαισίου συνεργασίας για επενδύσεις 150 εκ € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» στην Τεχνολογική Καινοτομία, μέσω του Προγράμματος JEREMIE.

Ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του το 12ο Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών GREEK ICT FORUM, το οποίο τελεί υπό τη θεσμική αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα διοργάνωσε ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Ψηφιακή Ατζέντα, με την υποστήριξη του Φόρουμ Ψηφιακή Ελλάδα 2020.

Για την ενίσχυση της διαφάνειας, δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα τεύχη της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως έχουν πλέον οι πολίτες.

Η ΕΥΣΣΑΑΠ ενημερώνει για τα τελικά συμπεράσματα της 2ης Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, του ΠΑΑ και του ΕΠΑΛ.

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση απευθύνεται σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ, και στοχεύει στην ενθάρρυνση και προβολή της νεανικής καινοτομίας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Από την Τετάρτη 10 Μαρτίου, η Ελληνική Αστυνομία αναβαθμίζει την ιστοσελίδα της και δηλώνει «παρούσα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ, το 18,2% των Ελλήνων πολιτών διαθέτει ικανοποιητικές (μέτριες ή υψηλές δεξιότητες) στη χρήση του διαδικτύου, ενώ ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται στο 31%.

   Ταυτότητα   :   Προσβασιμότητα   :   Χάρτης Ιστού   :  Όροι Χρήσης   :  Επισκεψιμότητα Κόμβου  
Level Double-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0 Κοινωνία της Πληροφορίας ©2005 Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης Ευρωπαϊκή Επιτροπή