Ελληνική Ιστοσελίδα English Web Site
Γραφείο Τύπου Χάρτης Ιστού Υπηρεσίες

Ειδήσεις ΚτΠ
Στα 2 δισ. οι χρήστες Internet

Πηγή Κειμένου: Ημερησία Online
Το όριο των 2 δισεκατομμυρίων πρόκειται να ξεπεράσουν μέσα στο 2010 οι χρήστες του Διαδικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU).

Επιπλέον, η ITU επισημαίνει ότι ο αριθμός των χρηστών Internet διπλασιάστηκε μέσα στην τελευταία πενταετία. Ειδικά στις ανεπτυγμένες χώρες, το 71% του πληθυσμού θα έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο μέχρι το τέλος του 2010. Βάσει των στοιχείων της ITU, η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών έχει πρόσβαση από το σπίτι του.

Μάλιστα, από 1,4 δισ. που ήταν ο αριθμός των οικιακών χρηστών που ήταν το 2009 έχει φθάσει σχεδόν στα 1,6 δισ. φέτος.

Ο κύριος όγκος των νέων συνδέσεων (162 εκατ. από τα συνολικά 226 εκατ.) προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου ο ρυθμός αύξησης της διείσδυσης είναι πολύ υψηλότερος.

Από την άλλη πλευρά, το 71% του πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες θα είναι online μέχρι το τέλος του 2010 έναντι μόλις 21% στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σημειωτέον πως στην Ευρώπη το ποσοστό διείσδυσης φθάνει στο 65% όταν στην Αφρική είναι μόλις 9,6%.

Όσον αφορά στις ευρυζωνικές συνδέσεις, το ποσοστό διείσδυσης στις ανεπτυγμένες αγορές ανέρχεται στο 24,6% όταν στις αναπτυσσόμενες είναι μόλις 4,4% στο σύνολο του πληθυσμού.


   Ταυτότητα   :   Προσβασιμότητα   :   Χάρτης Ιστού   :  Όροι Χρήσης   :  Επισκεψιμότητα Κόμβου  
Level Double-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0 Κοινωνία της Πληροφορίας ©2005 Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης Ευρωπαϊκή Επιτροπή