Ελληνική Ιστοσελίδα English Web Site
Γραφείο Τύπου Χάρτης Ιστού Υπηρεσίες

Ελληνικές
Νέες υπηρεσίες ΤΑΧΙS ΝΕΤ

Πηγή Κειμένου: Forthnet E-Press

Η δυνατότητα συνυποβολής όλων των εντύπων της φορολογικής δήλωσης (Ε1, Ε2, Ε3 και Ε9) περιλαμβάνεται στις νέες υπηρεσίες του συστήματος ΤΑΧΙS ΝΕΤ και της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Παράλληλα, στις νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων περιλαμβάνονται και προγράμματα βοήθειας των φορολογουμένων, προκειμένου να αποφεύγουν τα λάθη κατά τη συμπλήρωση των εντύπων των φορολογικών δηλώσεων.

Μεταξύ άλλων, οι νέες υπηρεσίες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, είναι οι ακόλουθες:

  • Η δυνατότητα συνυποβολής όλων των εντύπων της φορολογικής δήλωσης. Ο φορολογούμενος, πριν την οριστικοποίηση του εντύπου Ε1, θα μπορεί να συμπληρώνει όποια από τα έντυπα Ε2, Ε3 και Ε9 υποχρεούνται να υποβάλει, προκειμένου να αποφεύγονται τα λάθη.
  • Η αυτόματη υποβοήθηση των φορολογούμενων για την ορθή μεταφορά ποσών από τα υπόλοιπα έντυπα στο Ε1.
  • Η αυτόματη ανάκτηση των δεδομένων του εντύπου Ε2 του προηγούμενου οικονομικού έτους (2006) για όσους είχαν υποβάλει το έντυπο αυτό ηλεκτρονικά.
  • Η παροχή βοήθειας στον φορολογούμενο για την ορθή συμπλήρωση του εντύπου Ε3.
  • Η δυνατότητα πρόσβασης για πρώτη φορά σε όλες τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλε ο φορολογούμενος τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής τους, προκειμένου να χρησιμοποιούνται τα στοιχεία που είναι αναγκαία απ' αυτές.

   Ταυτότητα   :   Προσβασιμότητα   :   Χάρτης Ιστού   :  Όροι Χρήσης   :  Επισκεψιμότητα Κόμβου  
Level Double-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0 Κοινωνία της Πληροφορίας ©2005 Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης Ευρωπαϊκή Επιτροπή