Ελληνική Ιστοσελίδα English Web Site
Γραφείο Τύπου Χάρτης Ιστού Υπηρεσίες

Ειδήσεις Ε.Π.
Δημόσια Διαβούλευση για τη δράση «Ανάπτυξη Υποδομών Ευρυζωνικής Πρόσβασης σε Αγροτικές και Νησιωτικές Περιοχές»


Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχωρά σε Δημόσια Διαβούλευση για τη δράση «Ανάπτυξη Υποδομών Ευρυζωνικής Πρόσβασης σε Αγροτικές και Νησιωτικές Περιοχές». 

Στόχος της δράσης, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας, είναι η ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε αγροτικές και υποεξυπηρετούμενες περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες σήμερα η ευρυζωνική σύνδεση είναι ανύπαρκτη ή ανεπαρκής, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο να είναι περιορισμένη.

Η ενίσχυση απομακρυσμένων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας μέσω της δημιουργίας νέων ευρυζωνικών υποδομών, συμβάλει καθοριστικά στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, εξασφαλίζει την πρόσβαση στη Πληροφορία για κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθιστώντας όλους του Έλληνες συμμέτοχους στη νέα Ψηφιακή Εποχή.

Επιταχύνοντας την προσπάθεια σύγκλισης με τα επίπεδα ευρυζωνικής διείσδυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συγκεκριμένη δράση συνάδει απόλυτα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε. για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων και πρόκειται να βελτιώσει τόσο τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες από το Κράτος, όσο και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Περιφέρεια, δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει από σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2011 έως και την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011.
Το κείμενο της διαβούλευσης και ο τρόπος υποβολής των σχολίων περιγράφονται  αναλυτικά στον ιστότοπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση»   www.digitalplan.gov.gr.

Κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Διαβούλευσης είναι δυνατό να παρέχονται από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήσεις των ενδιαφερομένων, οι οποίες πρέπει να υποβάλλονται επώνυμα, µόνο µέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: vafiadis@infosoc.gr


Δείτε τα σχετικά αρχεία:
pdf Δελτίο Τύπου για την Δημόσια Διαβούλευση
doc ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ RURAL AREAS
xls ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι - ΟΠΑΑΧ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
xls ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ - white ΟΠΑΑΧ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
doc ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
   Ταυτότητα   :   Προσβασιμότητα   :   Χάρτης Ιστού   :  Όροι Χρήσης   :  Επισκεψιμότητα Κόμβου  
Level Double-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0 Κοινωνία της Πληροφορίας ©2005 Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης Ευρωπαϊκή Επιτροπή