Η χρήση του Ίντερνετ – Πως το Ίντερνετ άλλαξε τον κόσμο

Η χρήση του Ίντερνετ από την μέρα που μας συστήθηκε μέχρι και σήμερα, αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Πληροφόρηση – Εκπαίδευση

Είναι γεγονός πως είναι φορές που αναρωτιόμαστε αν υπήρχε ζωή πριν ανακαλυφθεί το Ίντερνετ και αυτό γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που πραγματικά μας λύνει τα χέρια. Η χρήση του Ίντερνετ είναι παρούσα καθημερινά είτε για να αναζητήσουν μια πληροφορία, είτε για να ενημερωθούν σχετικά με την επικαιρότητα και τα δρώμενα όχι μόνο για τη χώρα στην οποία ζουν αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες ανά τον κόσμο. Η χρήση του Ίντερνετ είναι χρήσιμη για να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να ξανασυναντήσουν παλιούς φίλους, για να μάθουν κάτι νέο, όπως για παράδειγμα νέες συνταγές ή για να αναπτύξουν μια νέα δεξιότητα, όπως για παράδειγμα πώς να γίνουν πιο επικοινωνιακοί. Για ό, τι χρειαστεί κανείς, μπορεί να το βρει στο διαδίκτυο. Η πληροφορία ταξιδεύει με απίστευτη ταχύτητα και έτσι ένα γεγονός που συνέβη πριν λίγα λεπτά σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Αριζόνα στην Αμερική, το γνωρίζει αμέσως κάποιος που ζει σε ένα μικρό χωριουδάκι στα ορεινά της Νάξου.

Πληροφόρηση – Εκπαίδευση 300x200 - Η χρήση του Ίντερνετ - Πως το Ίντερνετ άλλαξε τον κόσμο

Η χρήση του Ίντερνετ διαγράφει τα σύνορα μεταξύ των χωρών 

Ο κόσμος ήρθε πιο κοντά και τα σύνορα των χωρών με κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανίστηκαν. Η στιγμή της Παγκοσμιοποίησης ήρθε για να μείνει. Άνθρωποι από διάφορα μέρη του πλανήτη που υπό άλλες συνθήκες δεν θα βρισκόντουσαν ποτέ, πλέον ανταλλάσουν απόψεις και ιδέες, γνωρίζουν νέες κουλτούρες, ήθη και έθιμα. Στοιχεία που δημιουργούν ισχυρές προσωπικότητες που βοηθούν την ανθρωπότητα να εξελίσσεται.

Επιχειρείν

Ο κλάδος που ευνοήθηκε τρομερά από την εξέλιξη και ανάπτυξη του διαδικτύου δεν είναι άλλος από τον επιχειρηματικό. Παλαιότερα οι εταιρίες δημιουργούσαν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και ύστερα χάραζαν τη στρατηγική τους για να βρουν εκείνους που θα γίνουν πελάτες τους. Στρατηγική που περιοριζόταν σε δύο τομείς, τον γεωγραφικό και αυτό της πληροφόρησης. Αρχικά, γνώριζαν ελάχιστα για τους πελάτες τους και προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν πληροφορίες μέσω ερευνών. Πλέον όλη η πληροφόρηση βρίσκεται στο διαδίκτυο και ο καθένας μπορεί να γίνει δέκτης της. Η στρατηγική του να αναζητούν νέους πελάτες άλλαξε εντελώς καθώς οι επιχειρήσεις πρώτα αναζητούν τις ανάγκες των πελατών και ύστερα σχεδιάζουν το προϊόν τους πάνω στις ανάγκες αυτές.  Ανάγκες που μπορούν να αναζητήσουν φυσικά μέσω διαδικτύου. Στις μέρες μας, οι πελάτες είναι αυτοί που αναζητούν τις εταιρίες και όχι το αντίστροφο, καθώς οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να διαφημίσουν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο. Γεγονός που βοηθά  τη προβολή τους και τη φήμη τους να εξαπλωθεί ως την άκρη του κόσμου.

Το Ίντερνετ είναι ένα εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο. Η χρήση του Ίντερνετ μπορεί να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες αλλά και να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και ομορφότερη.  

ES

Next Post

Το μέλλον της επικοινωνίας

Fri Nov 3 , 2017
Ποιο είναι το μέλλον της επικοινωνίας? Η επικοινωνία γίνεται διαρκώς ευκολότερη μέσω της ανάπτυξης της τεχνολογίας. Ξεκινώντας από τα χειρόγραφα γράμματα, συνεχίσαμε στις κλήσεις μέσω σταθερού τηλεφώνου, έπειτα μιλούσαμε με οποιονδήποτε από οποιοδήποτε μέρος βρισκόμασταν μέσω των κινητών τηλεφώνων και τέλος με τη χρήση του διαδικτύου η επικοινωνία έχει μεταβεί […]
Το μέλλον της επικοινωνίας