Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε απορίες σχετικά με τα τεχνολογικά δρώμενα; Τις ίδιες απορίες τις είχαν και άλλοι χρήστες παγκοσμίως. Εδώ θα μπορέσετε να βρείτε απαντήσεις πάνω στα ερωτήματά σας.

Τι είναι η Αυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality);

Αυξημένη Πραγματικότητα είναι η συλλογή ψηφιακών πληροφοριών για ένα αντικείμενο ή ένα πρόσωπο, συνήθως μέσω της οπτικής αντίληψης, στο φυσικό περιβάλλον και γύρω από το αντικείμενο ή πρόσωπο.

Τι γίνεται όταν κάνω χρήση της Αυξημένης Πραγματικότητας;

Κατά τη διάρκεια της Αυξημένης Πραγματικότητας εμφανίζονται διάφορα στοιχεία στο περιβάλλον σας όπως κείμενο, διαγράμματα και παράλληλα ακούτε τους ήχους που προέρχονται από τις ενέργειες που συμβαίνουν γύρω σας. Καθώς μετακινείστε, οι πληροφορίες αυτές σας ακολουθούν αλλά μεταβάλλονται και προσαρμόζονται στα νέα αντικείμενα και πρόσωπα που αντικρίζετε.

Τι είναι η εικονική πραγματικότητα;

Η εικονική πραγματικότητα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βιώνουν μια μοναδική εμπειρία καθώς ο ψηφιακός κόσμος που παρακολουθούν μέσω Smartphone ή άλλων συσκευών, ζωντανεύει στον χώρο του. Γύρω του όλα γίνονται ρεαλιστικά και δίνεται η ψευδαίσθηση στον χρήστη ότι βρίσκεται σε ένα άλλο περιβάλλον από αυτό που βρισκόταν.

Τι χρειάζεται για να κάνω χρήση της εικονικής πραγματικότητας;

Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένα Smartphone ή έναν υπολογιστή ή μια πλατφόρμα όπως Playstation. Επίσης θα πρέπει να προμηθευτεί τα ειδικά γυαλιά που συνδέονται με τις παραπάνω συσκευές και βοηθά τον χρήστη να βιώσει μια μοναδική εμπειρία.

Πότε θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το 5G;

To 5G είναι προγραμματισμένο να κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του 2018 ενώ θα είναι πλήρως λειτουργήσιμο περί τα τέλη του 2019. Με ανακοίνωσή τους, η Νότια Κορέα αναφέρει πως στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανώσουν το 2018 θα πάρουμε και μια γεύση από την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω διαδικτύου. Αντικαθιστά δηλαδή τις συναλλαγές με χρήματα όπως γινόντουσαν μέχρι σήμερα.

Τι είναι η έξυπνη συσκευή Alexa;

Η έξυπνη συσκευή Alexa είναι μια δημιουργία της Amazon. Συνδέεται με άλλες έξυπνες συσκευές στο σπίτι και κάνει τον διαμεσολαβητή ανάμεσα στον χρήστη που δίνει τις φωνητικές εντολές και τις έξυπνες συσκευές που τις πραγματοποιούν.