Το μέλλον της επικοινωνίας

Ποιο είναι το μέλλον της επικοινωνίας? Η επικοινωνία γίνεται διαρκώς ευκολότερη μέσω της ανάπτυξης της τεχνολογίας. Ξεκινώντας από τα χειρόγραφα γράμματα, συνεχίσαμε στις κλήσεις μέσω σταθερού τηλεφώνου, έπειτα μιλούσαμε με οποιονδήποτε από οποιοδήποτε μέρος βρισκόμασταν μέσω των κινητών τηλεφώνων και τέλος με τη χρήση του διαδικτύου η επικοινωνία έχει μεταβεί σε άλλο επίπεδο.

Smartphones

Η τεχνολογική εξέλιξη έφερε στην πόρτα μας τα “έξυπνα τηλέφωνα”. Μας δόθηκε όχι μόνο η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με όποιον επιθυμούμε, όπου και αν βρισκόμαστε αλλά επίσης άλλαξε την καθημερινότητά μας. Ένας μικρός υπολογιστής-τηλέφωνο που μας προσφέρει εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας. Με συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο η επικοινωνία πλέον φαντάζει παιχνίδι.

Smartphones 300x176 - Το μέλλον της επικοινωνίας

4 G / 5 G

Οι εταιρίες τηλεπικοινωνίας έπρεπε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών για γρηγορότερο Ίντερνετ. Η σύνδεση των Smartphones στο διαδίκτυο γίνεται μέσω της μεταφοράς δεδομένων. Όσο γρηγορότερη είναι αυτή η μεταφορά τόσο γρηγορότερη είναι και πλοήγηση των χρηστών στο Ίντερνετ. Με την ανάπτυξη δικτύου 4 G , επιτεύχθηκε μια τεχνολογική εξέλιξη που πρόσδιδε μια άκρως γρήγορη σύνδεση διαδικτύου. Και όμως λίγο καιρό μετά, η μεταπήδηση στο 5 G φαντάζει όλο και πιο ρεαλιστική καθώς οι εταιρίες εξελίσσουν συνεχώς τα δίκτυά τους για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Οι χρήστες χρησιμοποιούν κατά κόρον πλατφόρμες όπως το Facebook, Twitter, Snapchat και άλλες για να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους ή να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν νέους ανθρώπους. Με τις πλατφόρμες αυτές, η επικοινωνία μέσω διαδικτύου έγινε η πιο σύγχρονη μορφή επικοινωνίας καθώς έδινε τη δυνατότητα σε κάποιον που ζει για παράδειγμα στην Ελλάδα, να γνωρίσει και να μιλήσει με κάποιον που ζει στην Αγγλία. Όλα αυτά χωρίς επιπλέον χρέωση, μόνο με τη χρήση του διαδικτύου. Το μέλλον της επικοινωνίας φαίνεται να αλλάζει προς άλλες κατευθύνσεις και όχι όπως το φανταζόμαστε.

Έξυπνες Συσκευές

Το μέλλον της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων εξελίσσεται συνεχώς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Αυτό όμως που δεσπόζει όταν κοιτάμε το μέλλον, είναι η επικοινωνία των ανθρώπων με τις συσκευές τριγύρω του. Μπορεί να σας φαντάζει απίστευτο αλλά είναι ήδη πραγματικότητα. Με τις έξυπνες συσκευές κάποιος μπορεί να ελέγχει όλο το σπίτι του, μόνο με το γνώρισμα της φωνής του. Για παράδειγμα, κάθεστε στον καναπέ και θέλετε να ανοίξετε το κλιματιστικό αλλά το τηλεκοντρόλ είναι μακριά. Πλέον μπορείτε να μιλήσετε στην έξυπνη συσκευή που είναι συνδεδεμένη με το κλιματιστικό σας και εκείνη θα το ανάψει για σας χωρίς να κουνηθείτε από τη θέση σας.  Και αν αυτό σας ακούγεται τρελό τότε πως θα σας φαινόταν εκεί που περπατάτε στον δρόμο και συναντάτε έναν ξένο μπροστά σας, να μπορείτε να μάθετε όλα τα στοιχεία του χωρίς καν να του μιλήσετε;

Augmented Reality

Με τη χρήση των Smartphones ή ειδικών γυαλιών, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες ενώ κοιτάνε κάτι να λαμβάνουν πληροφόρηση σχετικά με αυτό που κοιτάνε. Για παράδειγμα θα πηγαίνουμε μπροστά από ένα εστιατόριο και θα έχουμε κατευθείαν πληροφορίες σχετικά με τις κριτικές που έχει δεχτεί, για τα πιάτα που σερβίρουν, τις τιμές τους και άλλα. Ή όπως προείπαμε, θα περπατάμε στον δρόμο, θα κοιτάμε κάποιον ξένο και θα μας εμφανίζονται λεπτομέρειες όπως το ονοματεπώνυμό του, η ηλικία του και άλλα.

Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και μαζί της εξελίσσεται και το μέλλον της επικοινωνίας. Θα ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους αλλά και με μηχανές και όχι μόνο μέσω της ομιλίας. Γεγονός που σίγουρα μας “τρομοκρατεί” αλλά παράλληλα μας συναρπάζει.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πρόοδο της τεχνολογίας, επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα.

ES

Next Post

Κορυφαίοι Έλληνες Επιχειρηματίες της Πληροφορικής

Wed Nov 22 , 2017
Εάν κάποιος πιστέψει στην ιδέα που του γεννήθηκε και αφοσιωθεί σε αυτό που κάνει τότε θα επιτύχει. Οι Έλληνες επιχειρηματίες που τα κατάφεραν μας δείχνουν τον δρόμο. Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες  Νίκος Δρανδάκης – Founder και CEO του Taxibeat, ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες Στην Ελλάδα […]
Επιχειρηματίες της Πληροφορικής