Ελληνική Ιστοσελίδα English Web Site
Γραφείο Τύπου Χάρτης Ιστού Υπηρεσίες

Ειδήσεις ΚτΠ
Η τεχνολογία στηρίζει τις εκλογές!

Το ενδιαφέρον των πολιτών για την ενημέρωση τους μέσω Internet ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Tο site των αποτελεσμάτων των εκλογών, σε διάστημα 24 ωρών την πρώτη Κυριακή, δέχθηκε περισσότερα από 300.000.000 hits (αριθμό αιτημάτων) ενώ διακινήθηκαν πάνω από 3.5 Terrabytes πληροφοριών τη βραδιά των εκλογών.

Επίσης, την ίδια βραδιά, έγινε μετάδοση μέσω κινητού των αποτελεσμάτων στο 20% των τμημάτων με το σύστημα SRT.
Συγκεκριμένα, το SRT λειτούργησε για πρώτη φορά σε Αυτοδιοικητικές Εκλογές, στις 13 περιφέρειες και στους 5 μεγαλύτερους πληθυσμιακά δήμους, σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 20% των εκλογικών τμημάτων. Το σύστημα λειτούργησε συμπληρωματικά και παράλληλα με τη θεσμοθετημένη διαδικασία αποστολής των τηλεγραφημάτων και  πέτυχε ενσωμάτωση του 50% των εκλογικών τμημάτων, 5 ώρες ταχύτερα από τον αντίστοιχο παραδοσιακό τρόπο.

Όσον αφορά στη μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας και σε αυτές τις εκλογές.

Το site των αποτελεσμάτων των εκλογών, σε διάστημα 24 ωρών, δέχθηκε περισσότερα από 300.000.000 hits (αριθμό αιτημάτων) ενώ διακινήθηκαν πάνω από 3.5 Terrabytes πληροφοριών τη βραδιά των εκλογών.

Από πλευράς bandwidth (χωρητικότητα γραμμών Internet), η μέγιστη τιμή που παρατηρήθηκε ήταν 480 Mbits/sec και σημειώθηκε το βράδυ των εκλογών στις 22:00, ενώ την ίδια ώρα τα hits/sec  ήταν 7500.  Συνολικά διακινήθηκαν πάνω από 3.5 Terra Byteς πληροφοριών τη βραδιά των εκλογών. Για να επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένες υπηρεσίες Cloud.

Επίσης μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρόσβαση στα αποτελέσματα μέσω κινητών, όπου οι πολίτες που διέθεταν έξυπνα κινητά, χρησιμοποίησαν την  εξειδικευμένη εφαρμογή moRE (mobile optimized RESULTS for ELECTIONS) της SingularLogic. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο τα hits από χρήστες του iphone ξεπέρασαν το 1 εκ.

Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν βελτίωσαν την ταχύτητα και την ποιότητα της πληροφόρησης των πολιτών, διασφάλισαν περαιτέρω υψηλή αξιοπιστία στο σύστημα, ενώ παράλληλα εκσυγχρόνισαν το έργο της συγκέντρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων δίνοντάς του μια νέα προοπτική.


   Ταυτότητα   :   Προσβασιμότητα   :   Χάρτης Ιστού   :  Όροι Χρήσης   :  Επισκεψιμότητα Κόμβου  
Level Double-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0 Κοινωνία της Πληροφορίας ©2005 Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης Ευρωπαϊκή Επιτροπή