Ελληνική Ιστοσελίδα English Web Site
Γραφείο Τύπου Χάρτης Ιστού Υπηρεσίες

Ειδήσεις ΚτΠ
Οι ευρυζωνικές ταχύτητες στην Ευρώπη αυξάνονται

Οι ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ευρώπη είναι πολύ πιο γρήγορες σήμερα από ό, τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τον Ιούλιο του 2010, το 29% των ευρυζωνικών γραμμών της ΕΕ ήταν τουλάχιστον 10 megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps) (από 15% ένα χρόνο νωρίτερα).

Το ποσοστό των ευρυζωνικών συνδέσεων συνεχίζει να αυξάνεται στην ΕΕ, έχοντας φθάσει στις 25,6 συνδρομές για κάθε 100 πολίτες (23,9 πριν ένα έτος). Ταυτόχρονα, αξιοσημείωτη είναι η ετήσια αύξηση κατά 45% των ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω κινητού (mobile broadband), με 6 συνδέσεις ανά 100 πολίτες.

Βέβαια, υπάρχει πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί πριν η ΕΕ πετύχει τους στόχους που έχει θέσει, να παράσχει, δηλαδή, σε κάθε ευρωπαίο πολίτη πρόσβαση σε βασικές ευρυζωνικές υπηρεσίες μέχρι το 2013 και πρόσβαση σε γρήγορη και εξαιρετικά γρήγορη ευρυζωνική πρόσβαση μέχρι το 2020, όπως περιγράφεται στην Ψηφιακή ατζέντα για την Ευρώπη (βλ. IP/10/581, MEMO/10/199 και MEMO/10/200). Τα σχετικά μέτρα για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης και της αξιοποίησης των γρήγορων και εξαιρετικά γρήγορων ευρυζωνικών συνδέσεων στην ΕΕ παρουσιάστηκαν από την Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2010 (βλ. IP/10/1142).

Δείτε και την σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


   Ταυτότητα   :   Προσβασιμότητα   :   Χάρτης Ιστού   :  Όροι Χρήσης   :  Επισκεψιμότητα Κόμβου  
Level Double-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0 Κοινωνία της Πληροφορίας ©2005 Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης Ευρωπαϊκή Επιτροπή